снимка БулфотоШефът на правителствения авиоотряд е сменен. На мястото на ген. Тодор

...
снимка БулфотоШефът на правителствения авиоотряд е сменен. На мястото на ген. Тодор
Коментари Харесай

Смениха шефа на правителствения авиоотряд

снимка Булфото

Шефът на държавния авиоотряд е заменен. На мястото на ген. Тодор Коджейков сяда Златко Златев, който е водач, работил е и в отряда, само че е бил няколко години и началник на авиобаза “Крумово ”.
Посочва се, че напускането на генерала е " по взаимно единодушие ", съобщи.

Генерал-майор Златко Златев бе заместник-командващ на Съвместното командване на силите до 2016 година. По времето когато Николай Ненчев оглавяваше МО Златев подаде доклад за освобождение от военна работа заради придобиване право на пенсия. След освобождение на заеманата от него служба, той продължи да работи в Авиоотряд 28.

“Залагам на неговия професионализъм и неговата действеност да се поддържат в кондиция всички водачи и стюардеси от държавния отряд. Всеки един, който употребява услугите на държавния авиационен оператор, да е сигурен и спокоен за своята сигурност ”, изясни служебният министър на превоза.

Генерал Тодор Коджейков, който бе и персонална защита на премиера Бойко Борисов, влезе като изпълнителен шеф в държавния авиоотряд на 7 октомври 2015 година

Преди това - през февруари 2014 година, той подаде оставка като началник на Националната работа за защита пред тогавашния президент Росен Плевнелиев. Така Коджейков зае място измежду ръководителите в превоза, които преди този момент са били в служби по защита и сигурност - по този начин беше и с шефа на летище София Владимир Рапондиев, както и с починалия шеф на Гражданската въздухоплавателна администрация Станимир Лешев.
Коджейков наследи и злополучията с държавния “Фалкон ”. През февруари 2015 година машината излетя и отново се върна на ВИП-а на летище София, а не извърши полет за Брюксел с премиера Бойко Борисов на борда, защото не се прибра колесник. На 10 април 2019 година самият Борисов сподели, че фалконът спукал гума при кацане на летището в Брюксел, където той взе участие в среща на високо ниво.

През ноември пък отхвърли навигацията на дребния аероплан отново с премиера Борисов на борда.
За освобождението на Коджейков се заприказва дни откакто служебното държавно управление бе назначено, само че тогава от министерството отричаха за сходна промяна.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР